Hozzávalók :
- 250 g liszt
- 7 g sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 120 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 nagy tojás
- 8 ek. olaj
- 250 g 20%-os tejföl
- 1 citrom lereszelt héja
- 100-120 g áfonya
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat a cukrokkal és az olajjal habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, majd a száraz hozzávalókat ( só, liszt, sütőpor, szódab. ) Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd beledobálom az áfonyát.
180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése