2019. január 29., kedd
Erdei gyümölcsös tejfölsüti
Hozzávalók :
a tésztához
- 30 dkg liszt
- 12 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 30 dkg tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 narancs lereszelt héja
- 10-15 dkg vegyes erdei gyümölcs ( áfonya, szeder, eper, ribizli )
a tetejére
- 1-1,5 dl tejszín
- 15 dkg mascarpone
- 1 citrom lereszelt héja
- porcukor, ízlés szerint
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és csomómentesre összekeverem ( a gyümölcsök kivételével ), majd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítom és a tetejére szórom a gyümölcsöket. 175-180 fokon készre sütöm.
A mascarponéhoz reszelem a citromot, egy kevés porcukrot adok hozzá. Jól kikeverem, majd hozzákanalazom a felvert tejszínhabot. A kihűlt sütire kenem a krémet.
Szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Az a sok gyümölcs benne... csodás!
VálaszTörlés