Hozzávalók :
- 200 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 100 g puha vaj
- 185 g porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom lereszelt héja
- 3 tojás
- 400 g ricotta
- 150 g eper
- egy marék szeletelt mandula
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A vajat kihabosítom a cukrokkal és a citromhéjjal. A tojásokat egyesével a cukros vajhoz keverem, tovább habosítom, majd hozzáadom a ricottát és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, megszórom az eperrel és a mandulával.
175 fokon készre sütöm.
Jó étvágyat !
Nagyon szép lett. Ricottát nem tudok szerezni, de biztos működik túróval.
VálaszTörlésKedves Ani ! Természetesen jó hozzá a tehéntúró is, de akkor a krémes fajtát ajánlanám hozzá, vagy átpasszírozni a rögöset.
Törlés