Hozzávalók :
- 225 g liszt + egy csipet só + 1 tk. sütőpor + 2 tk. szódabikarbóna
- 1-1 tk. őrölt fahéj és mézeskalács fűszerkeverék
- 150 g cukor ( nekem 100 g nádcukor és 65 g méz )
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g sült tökpüré
- 50 ml tej
- 100 ml olaj
- 100 g aprított dió
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat kissé kihabosítom a mézzel és a cukrokkal, majd hozzáadom a többi nedves alapanyagot ( tökpüré, tej, olaj ) és alaposan elkeverem. Beleszitálom a száraz alapanyagokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a homogénre kavart masszát. A tetejét megszórom a dióval.
180 fokon készre sütöm. Tűpróba !
Ha kihűlt kockára vágva, porcukorral megszórva kínálom.
Jó étvágyat !







