Print Friendly and PDF

2015. április 23., csütörtök

Malacka, avagy virsli pongyolában




Hozzávalók : 

- 1 csomag felengedett, mélyhűtött leveles tészta ( vagy házilag készített )
- 20-30 dkg virsli
- mustár
a lekenéshez
- 1 tojás
- só

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd téglalapokat vágok belőle. Megkenem mustárral, majd ráfektetem a méretre vágott virslit. Feltekerem, majd a tészta megnedvesített végével kissé összenyomom.





Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a malackákat. A tetejüket lekenem egy csipet sóval elhabart tojással.
Kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Chilis ketchuppal kínálom.



Megjegyzés : A malackák tetejét megszórhatjuk szezám,- vagy lenmaggal, reszelt sajttal, durva szemű sóval, ízlés szerint.
Kitűnő falatka ünnepekkor, családi vagy baráti összejövetelekre.

Szilveszterkor is ezt készítettem








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...