Print Friendly and PDF

2020. március 25., szerda

Habos eperkrém




Hozzávalók : 

- 20 dkg eper
- 10 dkg cukor ( függ az eper édességétől )
- 1 csomag eperpuding
- 0,5 + 0,5 dl víz
- 1,5 dl tejszín + 1 zacskó habfixáló
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 tk. reszelt citromhéj

Elkészítés : 

Botturmixszal pürésítem az epret 5 dkg cukorral és a citromhéjjal, majd egy lábosba öntve, a maradék cukorral és 0,5 dl  vizet hozzáadva felforralom. A pudingport 0,5 dl vízben csomómentesre kikeverem, majd besűrítem az epret vele. Ha kész, egy lapos tányérra kanalazom és frissentartó  fóliával befedem. Hűvös - nem hideg - helyen hagyom kihűlni.



A tejszínt kemény habbá verem a fixálóval, majd összeforgatom az epres pudinggal, hogy homogén, habos krémet kapjak.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...