Hozzávalók :
- 25 dkg bulgur + 4 dl víz
- 1 citrom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma / lilahagyma
- 20 dkg fetasajt
- só, bors
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés :
A petrezselymet, fokhagymát és a citrom lereszelt héját együtt nagyon finomra aprítom ( gremolata ) .
Egy hőálló tálba szórom a bulgurt, a vékonyra szeletelt hagymát, megszórom a gremolataval, sózom, borsozom, majd felöntöm a forró vizzel. Letakarom, lefedem, amíg a bulgur az összes vizet felszívja. Ezután meglocsolom egy kevés olívaolajjal, hozzáadom a csicseriborsót, a felkockázott fetasajtot és a negyedekbe vágott paradicsomot. Megszórom oregánóval, belefacsarom a citrom levét és óvatosan átkeverem.
Érdemes pár órát hűtőbe pihentetni fogyasztás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek.
Istenien finom csak úgy magában, de kíváló köret lehet sült húsok mellé is.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése