Print Friendly and PDF

2015. június 8., hétfő

Gremolata





A gremolata, mondhatni az olaszok száraz salsája.
Melengeti az érzékszerveket ; élénk színével, illatos aromáival, frissítő ízvilágával.
Ha nem lenne mindegy, valószínűleg még a tejbegrízre is ezt szórnám :)




Hozzávalók : 

- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy citrom




Elkészítés : 

A citromot langyos, kéz-meleg vízben megmosom, majd a héját lereszelem egy vágódeszkára. A fokhagymát megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, a petrezselymet alaposan megmosom, majd a citromhéjas fokhagymához adom. Az egészet nagyon finomra aprítom.





Megjegyzés : A gremolada olajjal kikeverve kitűnő grillhúsok pácolásához, vajjal kikeverve és elhengergetve : fűszervajnak.
 Hal és húsételek, tésztaszószok, mártások, valamint saláták ízesítésére is jó választás.
Egyik legismertebb felhasználási módja az Ossobuco alla milanese -hez kötődik.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...