Print Friendly and PDF

2015. június 20., szombat

Epres krémes



Hozzávalók : 
tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 tojássárgája

- 2 púpos ek. tejföl
- 1 ek. ecet ( 10% )
- csipetnyi só

a krémhez
- 1 l tej
- 2 dl víz
- 4 csomag epres pudingpor
- 7-8 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 ek. cukor
- 5-8 dkg porcukor
- 20-25 dkg eper

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 részre osztom, és 0,5 cm vastagra kinyújtom. 180 fokon mindkét lapot világosbarnára sütöm, majd hagyom hűlni. Egy tepsibe fektetem az egyik lapot.
Elkészítem a krémet.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem.
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforralom, majd besűrítem a vízzel csomómentesre kikevert pudingporral. A forró krémbe belekeverem a tojáshabot, az epret és rögtön a tésztalapra simítom.
A másik lapot négyzetekre vágom, és úgy nyomom az epres krém tetejébe.
Porcukorral meghintve, kockára vágva kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...