Print Friendly and PDF

2025. május 20., kedd

Párizsi krém

 




Hozzávalók:

- 1 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 12,5 dkg vaj
- fél vaníliarúd magjai

Elkészítés: 

A tejszínt felforralom a cukorral, majd forrástól számítva 2-3 percig még főzöm, amíg szirupos lesz. Ekkora mehet bele a vaj, a kakaó és a vanília. Alaposan kikeverem, amíg egy szép sima krémet kapok. 
Hagyom kihűlni, majd robotgéppel habosra verem. Felhasználásig hűtőbe rakom. 
















Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Már hallottam róla, de még sosem készítettem. Mire használtad fel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kakaós nérót szoktom összetölteni vele, vagy hasonló aprósütikhez ( rigolettó süti ) használom. De igazából már csokitortába is raktam, illetve amerikai palacsintát is kentem vele.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...