Hozzávalók:
- 1 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 12,5 dkg vaj
- fél vaníliarúd magjai
Elkészítés:
A tejszínt felforralom a cukorral, majd forrástól számítva 2-3 percig még főzöm, amíg szirupos lesz. Ekkora mehet bele a vaj, a kakaó és a vanília. Alaposan kikeverem, amíg egy szép sima krémet kapok.
Hagyom kihűlni, majd robotgéppel habosra verem. Felhasználásig hűtőbe rakom.
Jó étvágyat !
Már hallottam róla, de még sosem készítettem. Mire használtad fel?
VálaszTörlésKakaós nérót szoktom összetölteni vele, vagy hasonló aprósütikhez ( rigolettó süti ) használom. De igazából már csokitortába is raktam, illetve amerikai palacsintát is kentem vele.
Törlés