Print Friendly and PDF

2025. május 12., hétfő

Áfonyás banánkenyér





Hozzávalók :

- 350 g liszt + 1/2 csomag sütőpor + 2 tk. szódabikarbóna 
- 1 tk. őrölt fahéj
- csipet só
- 175 g cukor ( 50 g kristálycukor + 100 g nádcukor + 25 g vaníliás cukor )
- 200 g banános joghurt ( lehet natúr is ) 
- 2-3 kisebb vagy 2 nagyobb túlérett, tottyadt banán
- 4 közepes (M-es) tojás
- 100 ml olaj
- 1-2 marék friss vagy mirelit áfonya


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt. 
Egy tálba teszem és villával pépesítem a banánokat, majd hozzákeverem a nedves hozzávalókat ( olaj, tojás, joghurt ) ezután pedig a szárazakat ( liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, só, cukor ). A masszát sütőpapárral bélelt formába simítom, és megszórom áfonyával.
180 fokon készre sütöm. Tűpróba !

 










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...