Hozzávalók:
- 50-60 dkg főtt füstölt csülök
- 1kg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 doboz kidneybab konzerv
- olaj vagy zsír
- 1-2 ek. liszt
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pirospaprika ( lehet füstölt is ), fűszerkömény
- babérlevél
- 1-2 szál sárgarépa és fehérrépa
Elkészítés:
Egy nagy lábosban 2 ek. zsiradékon megdinsztelem a finomra aprított hagymákat, majd hozzáadom a kolbászt is, hogy kiengedje a zsírját. Ízesítem a fűszerekkel, ezután megszórom liszttel. Alaposan átkeverem. Belerakom a rövid szálakra vágott káposztát, és felöntöm vízzel/alaplével. Mikor fedő alatt a káposzta 3/4-ig megpuhult, belerakom a felszeletelt répakat, a leszűrt babot és az apró kockára vágott csülköt.
Készre, puhára főzöm.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése