Print Friendly and PDF

2020. június 11., csütörtök

Kaiserschmarrn - az osztrák császármorzsa


 


Hozzávalók  : 

- 120 g liszt 
- csipet só
- 240 ml tej
- 50 g cukor + 25 g vaníliás cukor 
- 4 tojás
a sütéshez
- kb. 4- 5 dkg vaj
a tálaláshoz
- lekvár és porcukor

Elkészítés : 

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukrokkal kihabosítom, majd felváltva hozzáadagolom a lisztet és a tejet. A kész, csomómentes masszát fellazítom a csipet sóval felvert fehérjével. 
Egy nagy, magasfalú serpenyőt felmelegítek, mehet bele a vaj, majd ha az felolvadt, ráöntöm a habos tésztát. Fedővel lefedem, közepesen kis lángon sütöm. Mikor látszik, hogy a széle megsült, akkor egy spatula segítségével kisebb darabokra vágva megfordítom, megszórom egy kevés porcukorral és a másik oldalt is készre sütöm. ( Ízlés szerinti méretre vágható. )
Lekvárral, gyümölccsel, porcukorral meghintve tálalom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...