Print Friendly and PDF

2016. március 19., szombat

Habos csokikrém




Hozzávalók : 

- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 1-2 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. rum ( elhagyható )

Elkészítés : 

3 dl tejet a cukorral felforralok. A maradék tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, amit a felforrt tejhez adok. Besűrítem.
Leveszem a tűzhelyről, és még forrón belekeverem a csokit és a rumot. Ha az étcsoki elolvadt, akkor frissentartó fóliával lefedem, hűtőben hagyom kihűlni.
A kihűlt pudingot robotgéppel csomómentesre, simára keverem, majd spatulával óvatosan elkeverem, lazítom a vaníliás cukorral és a kakaóporral kemény habbá vert tejszínnel.
Ez a habos krém kiváló torták, muffinok, sütemények betöltésére, díszítésére.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...