2020. augusztus 1., szombat
Barackkal töltött túrógombóc, kókuszba hempergetve
Hozzávalók :
- 50 dkg túró ( vagy ricotta )
- 7 dkg búzadara
- 2 ek. porcukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 tojás
- kb. 2-3 barack ( befőttből ), kis kockára vágva
a tálaláshoz
- kókuszreszelék
- porcukor
Elkészítés :
A túrót villával áttöröm. Hozzáadom a porcukrot, a darát, a citrom héjat, egy csipet sót és 2 tojássárgát. Hűtőben 1 órát pihentetem. Az időközben felvert tojásfehérje habbal lazítom a masszát, amit kigombócolok, a közepébe egy barackkockát rejtve. Forrásban lévő vízben kifőzöm.
A kókuszreszeléket száraz teflonserpenyőben aranybarnára pirítom, ebbe forgatom meg a kifőzött gombócokat.
Barackszeletekkel és porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Búzadara,
Citrom,
Édes főétel,
Gombóc,
Kókusz,
Őszibarack,
Porcukor,
Tojás,
Túró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése