Print Friendly and PDF

2015. július 4., szombat

Fahéjas tekercs





Hozzávalók : 
tésztához
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- egy csipet só
- 6 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
" töltelék "
- 10 dkg vaj
- 8-10 dkg porcukor
- 1-2 ek. őrölt fahéj
- 5-8 dkg mazsola

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az élesztőt 1 tk. cukorral és a tej felével felfuttatom, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztom. 20 percig pihentetem.
A töltelékhez egy tálba simává keverem a vajat, a porcukrot és a fahéjat.  A mazsolát langyos vízben lemosom.
Lisztezett munkafelületen a tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtom. Megkenem a fahéjas vajjal, megszórom a mazsolával, majd 4 cm széles csíkokra vágom. A csíkokat folytatólagosan egymáshoz tapasztom, amíg egy nagy tekercset nem kapok.


Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába teszem, hagyom kelni 20-25 percig, majd 170-180 fokon, aranybarnára sütöm.
Forrón megszórom fahéjas porcukorral, felszeletelve kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...