Print Friendly and PDF

2016. augusztus 23., kedd

Kókuszos keksztekercs és kókuszrúd



Hozzávalók : 
1 rúd keksztekercshez és 2 rúd kókuszrúdhoz

- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 dl kávé
- 0,5 dl jó minőségű rum
- kb. 3,5 dl tej
a keksztekercs tölteléke
- 10 dkg fehér csoki
- 0,5 dl tejszín
- 5 dkg kókuszreszelék
a kókuszrúd tölteléke
- 20 dkg fehér csoki
- 1 dl tejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
a hempergetéshez
- kókuszreszelék

Elkészítés : 

A kókuszrúd töltelékéhez a tejszínt felmelegítem a fehér csokival, majd a sima, homogén krémbe keverem a kókuszt. Két részre osztom, és frissentartó fóliába csomagolva henger alakúra formázom. 25 percre a fagyasztóba teszem.
Egy tálba szórom a kekszet a cukrokkal, a szitált kakaóporral és összekeverem. Beleöntöm a kávét és a rumot, majd annyi tejet adok hozzá, hogy formázható, de ne túl kemény és főleg ne túl puha masszát kapjak ( nekem felvette mind a 3,5 dl-t )
Hűtőbe rakom 20 percre.
Elkészítem a keksztekercs töltelékét a kókuszrúd tölteléke alapján. Hagyom hűlni.
Két frissentartó fólia vagy sütőpapír között sodrófával kinyújtom a kekszes massza kb. a felét, majd megkenem a töltelékkel, amit spatulával vagy kenőkéssel szépen egyenletesre elsimítok. A fólia segítségével óvatosan, és elég szorosan feltekerem a tekercset. A töltelék nélkül maradt részeket levágom. A kész sütit bebugyolálom a fóliával, aminek a két végét összepödröm, mint a szaloncukornál szokás, és így görgetem meg a tekercset, hogy szép alakja legyen. Hűtőbe rakom 3-4 órát.
A maradék masszát elfelezem és mindkettőt a tekercsnél ismertetett módon kinyújtom, majd a hideg kókuszrudat a szélére rakom. A fólia segítségével köré tekerem a keksztésztát, de csak addig görgetem, amíg a keksz rétegződés nélkül bevonja a rudat. A fölösleget levágom. A fóliára kókuszreszeléket szórok, és meghempergetem a kész sütit, kissé rálapogatva a kókuszt. Ezt is becsomagolom és a hűtőbe teszem 3-4 órára.
Vékony ujjnyi vastagságúra szeletelem és úgy kínálom.




Megjegyzés :  A végén megmaradt tésztából kókuszgolyót készíthetünk.












Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

  1. nagyon finom kokuszos dolgot találtam ami levett a lábamrol még nem csináltam meg de remélem hétvégég sora kerül. nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...