Print Friendly and PDF

2017. augusztus 21., hétfő

Kolbászos cukkinifánk



Hozzávalók : 

- 2-3 közepes nagyságú cukkini
- kb. 10-15 dkg csípős kolbász, kis kockára vágva
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 fej lila hagyma, apróra vágva
- 1 újhagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csapott ek. só
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 2-3 ek. aprított petrezselyem
- fekete bors
- olaj

Elkészítés : 

A cukkinit lereszelem, majd megsózom és hagyom állni 30-50 percet. Ezután alaposan kinyomkodom belőle a felesleges nedvességet.
Ez tálba kimérem a hozzávalókat, csomómentesre kikeverem, majd hozzáadom a cukkinit is.
Egy lábosba olajat hevítek, majd közepes hőn tartva,  két kiskanál segítségével beleszaggatom a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a gombócok, mert nem fognak átsülni !!
A kész fánkokat kiszedem, lecsöpögtetem.














Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Halomra gyártom most a cukkinifánkokat. Kösz a receptért. Kell egy kis változatosság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen !
      Én is keresem a lehetőségeket, miként lehet még változatosabb.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...