Print Friendly and PDF

2016. szeptember 9., péntek

Rumos-szilvás szelet



Hozzávalók : 

a tésztához
- 20 dkg liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2,5 dkg kakaópor
- 9 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 5 ek. olaj
- 1 tk, őrölt fahéj
- 25 dkg tejföl/joghurt/kefír vagy aludttej
- 15-20 dkg szilva
- 0,5 dl szatmári szilvapálinka ( elhagyható )
a pudinghoz
- 2 csomag puncsos puding
- kb. 20-25 dkg aszalt szilva
- kb. 0,5 dl rum
- l l tej
- 8 ek. nádcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az aszalt szilvát félbe ill. a nagyobbakat negyedbe vágom, majd meglocsolom a rummal. Hagyom állni.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és csomómentesre kikeverem. Két vekniformát sütőpapírral kibélelek, és a tésztamasszát egyenlő részben elosztom a sütőformákban, és a magozott, negyedekbe vágott szilvákkal kirakosgatom a tetejét.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütöm.
1,5 dl tejben elkeverem a pudingporokat. A maradék tejet a cukorral felforralom, majd besűrítem a pudingporral. Belekeverem a rumos aszalt szilvát, majd megfelezve eloszlatom a sütőformába pihenő kész süteményen.
Ha kihűlt, hűtőbe hagyom megdermedni.
Szeletekre vágva kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...