Print Friendly and PDF

2019. május 17., péntek

Epres ( hamis ) sajttorta






Hozzávalók : 
26 cm-es tortához

a kekszalaphoz
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
a töltelékhez
- 20-20 dkg tejföl ( 20 % ) és joghurt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
-  csipet só
- 1 citrom lereszelt héja
- 15-20 dkg eper

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A kekszet a vajjal kikeverjük, majd egy kapcsos tortaforma aljába simítom, egyengetem.
Egy tálba mérem a nedves hozzávalókat. Alaposan elkeverem, majd az elegyhez adom a többi hozzávalót. A krémet a kekszalapra öntöm, megszórom a felezett-negyedelt eperrel, majd 180 fokon 45-55 perc alatt készre sütöm. Tűpróba !
Ha kihűlt, hűtőben hagyom pihenni egy éjszakát !! Másnap szeletekre vágva kínálom.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...