2019. június 27., csütörtök
Mandulás-barackos csiga
Hozzávalók :
a tésztához
- 60 dkg liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos tej
-2 csomag vaníliás cukor
-4 ek. cukor
- 5 dkg puha vaj
- 3 tojássárga
- 1 csipet só
a töltelékhez
- 2-4 ek. ( házi ) sárgabaracklekvár
- 2 őszibarack vagy nektarin
- szeletelt mandula
a lekenéshez
- 1 tojás elhabarva
Elkészítés :
A tésztához a tejben 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát gyúrok. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 2-3 mm vastagra kinyújtom. Megkenem a baracklekvárral, megszórom egy marék mandulával, majd kirakosgatom a vékony szeletekre vágott gyümölccsel. Feltekerem a tésztát, majd ujjnyi vastag szeletekre vágom, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatok. Megkenem a tetejét tojással, majd hagyom 20-30 percet pihenni.
Megszórom mandulával a csigák tetejét, és 180 fokon aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Baracklekvár,
Csiga,
Élesztő,
Kelt tészta,
Liszt,
Mandula,
Őszibarack,
Sütemény,
Tej,
Tojás,
Tojássárga,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése