Print Friendly and PDF

2019. június 29., szombat

Paradicsomos húsgombóc, kolbásszal és orzo tésztával





Hozzávalók:

a húsgombóchoz
- 1 kg darált hús ( nekem fele-fele marha és sertés )
- 1 nagy fej hagyma, finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 10 dkg reszelt sajt ( parmezán )
- 1 tojás
- só, bors
- 1-1 tk. szárított bazsalikom és oregánó
- kb. 2-3 ek. zsemlemorzsa
a raguhoz
- 10-15 dkg kolbász
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsompüré
- 2-3 paradicsom kis kockákra vágva
- olaj
- só, bors
- 1-1 kk. szárított rozmaring ( finomra vágva ) és kakukkfű
- 1 ek. vörösborecet
- 2-3 ek. cukor, ízlés szerint
tálaláshoz
- 1 zacskó orzo tészta

Elkészítés : 

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrom, 30 percig a hűtőben pihentetem, majd dió nagyságú gombócokat formázok a masszából.
Egy nagy lábosba kevés olajon megpirítom a hagymát a fokhagymával, rádobom a felszeletelt kolbász, hogy kiengedje a zsírját, majd a gombócokat óvatosan a lábosba gurítgatom. Hogy a hús ne essen szét, a lábost rázogatva mozgatom a gombócokat, hogy minden oldala megpiruljon. Ezután tányérra szedem, amíg elkészül a szósz.
A húsi pörcös hagymaalapra öntöm a passata-t és a paradicsomot. Sózom, borsozom, ízlés szerint fűszerezem. Mikor felforrt, és rotyog, beledobom a húsgombócokat és készre főzöm.
A húsgombócot főtt orzo tésztával tálalom.



Megjegyzés : Caprese salátát adhatunk mellé.














Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...