Print Friendly and PDF

2015. augusztus 23., vasárnap

Nyári újkumplisaláta




Hozzávalók : 

- 1 kg apróbb szemű újburgonya
- 25-30 dkg megfőzött zöldborsó
- 2 szál újhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
a páchoz
- 2 dl víz
- 4 ek. fehérborecet
- 1 ek. cukor
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés : 

Kifőzöm a burgonyát sós vízben, majd meghámozom és hagyom kihűlni.
A páchoz az ecetben feloldom a cukrot, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, majd felöntöm a vízzel. Ezzel öntöm le a felkarikázott burgonyát, és egy éjszakára hűtőbe teszem ázni.
Másnap a krumpliról leöntöm a lét, majd hozzáadom a főtt borsót, a felkarikázott hagymát, a finomra vágott petrezselymet, a kézzel széttépkedett mentát. Sózom, borsozom.
Behűtve kínálom.




Megjegyzés :  Az eredeti recept a Dolce vita blogon olvasható.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...