Print Friendly and PDF

2017. június 14., szerda

Hot dog, sütőben sütve





Hozzávalók : 

a tésztához
- 680 g liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojássárga ( kb. 5 db kicsi vagy 3 nagy tojásból )
- 40 g élesztő
- 8 g só
- 330 ml langyos tej
a " töltelékhez "
- virsli
a tetejére
- 1 tojás
- szezámmag ( lenmag, durva szemű só, stb. )

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt. A virsliket félbevágom.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd a virsli hosszának megfelelő szélességű téglalapokra vágom. A virslit betekerem a tésztával, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Ha az összes hotdog a tepsiben pihen, akkor a tetejüket lekenem az elhabart tojással, és megszórom szezámmaggal.
20-30 percig kelesztem, majd 180-190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.





Megjegyzés : Még finomabb változat lehet, ha a virslit bemetsszük és a közepébe sajtszeleteket rakunk, így göngyöljük végül a tésztába.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...