Print Friendly and PDF

2018. július 29., vasárnap

Konyakos meggyleves




Hozzávalók : 

- 1,5 üveg házi meggybefőtt
- 1 vaníliás pudingpor
- 10 dkg nádcukor
- 1 citrom
- 0,5 dl konyak vagy brandy
- őrölt fahéj, ízlés szerint

Elkészítés : 

A meggyet a levével együtt, kiegészítve kb. 5 dl vízzel felteszem párolódni. Hozzáadom a cukrot, a citrom lereszelt héját és a fahéjat. A pudingport kikeverem 0,5 dl vízben , majd a felforrt levest besűrítem vele. A tűzhelyről levéve beleöntöm a konyakot.
Jól behűtve tálalom.




Megjegyzés : Gyerekeknek brandy aromával készítsük.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...