Print Friendly and PDF

2018. július 10., kedd

Nyári gyümölcszselés túrótorta





Hozzávalók : 
26 cm-es tortához

- kb. 20-22 dkg babapiskóta
- 500 g túró
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl
- 1 citrom
- porcukor, ízlés szerint
- 10-12 g őrölt zselatin
- 2,5 dl tejszín vagy cukrászhab
a tetejére
- 1 zacskó ( 0,5 dl vízhez elegendő ) piros gyümölcskocsonya
- kb. 15-20 dkg idénygyümölcs, ízlés szerint ( én fagyasztott áfonyát, ribizlit és málnát használtam, mert így hamarabb hűlt a zselé )

Elkészítés : 

A tortaformát kibélelem - az oldalát is - sütőpapírral. Az alját kirakosgatom a piskótával, úgy, hogy minél kevesebb rés maradjon.
A túrót botmixerrel simává turmixolom a tejföllel, majd hozzáadom a lereszelt citromhéjat, és annyi cukrot, hogy nem legyen túl édes. A citrom kifacsart levében megduzzasztom a zselatint, majd langyosra melegítem. 1-2 kanál túrót keverek a zseléhez, majd visszaöntöm a többi túróhoz, és óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt is.
A túróhab 1/4-ét rásimítom a babapiskótára, ezután kirakosgatom a tortaforma oldalát félbevágott piskótával, így könnyebben a helyén marad, amíg a túróhab maradékát is a formába simítom.
Hagyom a hűtőben dermedni, amíg elkészítem a zselét.
A zselét 0,5 dl helyett 0,3 dl vízben elkészítettem, majd egy kancsóba öntöttem. Beledobtam a gyümölcsöt, és hagytam kissé remegősre hűlni, majd óvatosan ráöntöttem a torta tetejére.
A tortát hűtőben pihentettem 2-3 órát ( lehet egy éjszakát is ).















Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...