Print Friendly and PDF

2019. július 29., hétfő

Tripla csokimousse torta




Hozzávalók : 

a brownie-hoz
- 150 g vaj
- 180 g nádcukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 3 db tojás
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma vagy 3 ek. rum
az étcsokis réteghez
- 220 g jó minőségű étcsokoládé
- 40 g cukor
- 2 tojás ( szobahőmérsékletű )
- 1,85 dl tejszín
- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víz
a tejcsokis réteghez
- 220 g tejcsoki
- 30 g cukor
- 2 tojás ( szobahőmérsékletű )
- 1,85 dl tejszín
- 10 g őrölt zselatin + 0,5 hideg víz
a fehér csokis réteghez
- 220 g fehér csoki
- 25 g cukor
- 2 tojás ( szobahőmérsékletű )
- 1,85 dl tejszín
- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víz
a tetejére
- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víz
- 175 g étcsoki
- 150 g cukor
- 100 ml víz
- 25 g kakaópor
- 100 g cukrozott sűrített tej

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A brownie-hoz a vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, a tűzhelyről levéve beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítom. 175-180 fokon készre sütöm, majd hagyom kihűlni.
A három réteget egymás után elkészítem, az alábbiak szerint ;
A vízben elkeverem a zselatint, hogy megduzzadjon. A tejszínt habbá verem, majd mielőtt a krémhez adom, belekeverem a felolvasztott zselatint.
A csokit vízgőzön felolvasztom, majd a cukorral habosra kevert tojássárgájával és egy csipet sóval habbá vert fehérjével óvatosan, de határozottan kikeverem, majd hozzáadom a tejszínhabot is. Az így kapott mousse-t a képen látható módon egymásra rétegzem. Minden rétegnél a mélyhűtőbe teszem a tortát, amíg elkészítem a következő csokihabot, hogy hamar megdermedjen.
2-4 órát, de legjobb esetben egy éjszakán át hagyom hűtőben pihenni a tortát.
A tetejére a cukrot a vízzel, a kakaóporral és a sűrített tejjel felforralom, belekeverem a megduzzasztott zselatint, feloldom, majd az egészet a csokira öntöm. Botmixerrel simára turmixolom. Hagyom langyosra hűlni, majd a tortára öntöm és 1 órát pihentetem.
















 Jó étvágyat !

9 megjegyzés:

  1. Óhhhh, ez melós ugyan de mindent visz! Szuper!
    teller-cake

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csodálkoztam, de igazán gyorsan megvolt, bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen :)

      Törlés
    2. Tényleg muszáj lesz megpróbálkoznom vele... :-P

      Törlés
    3. Hidd el, hogy amilyen csodákat szoktál alkotni, Neked ez meg sem kottyan majd :)

      Törlés
  2. Nagyon mutatós finom sütemény!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. mi ma megpróbálkozunk vele... cukor helyett valami mással :) köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mina !
      Örülök, hogy kipróbáltátok, biztos szuper lesz cukormentesen is :)
      Szívesen ! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...