Print Friendly and PDF

2019. július 31., szerda

Málnahabos piskótatekercs




Hozzávalók : 

a piskótához
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek. olaj
a krémhez
- 15 dkg málna
- 2,5 dl cukrászhab ( Meggle ) vagy u.e. tejszín habfixálóval
- 1 lime
- porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálban a cukorral habosra verem a tojásokat, majd hozzáadom az olajat és beleszitálom a lisztet. Spatulával óvatosan kikeverem. majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom a tésztát, amit 8-12 perc alatt aranybarnára sütök. Még melegen feltekerem, és hagyom kihűlni.
A krémhez felverem a habot, amibe belereszelem a lime héját. 5 dkg málnát félrerakok, a többit a lime levével és ízlés szerinti porcukorral felfőzöm, majd ha kihűlt, összekeverem a felvert habbal.
A piskótát megkenem a habbal, megszórom a félretett málnaszemekkel, majd feltekerem.
Hűtőben 1-2 órát pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...