Print Friendly and PDF

2019. szeptember 23., hétfő

Dupla csokis tekercs




Hozzávalók : 
a süti alaphoz
- 40 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kakaópor ( cukrozatlan )
- 1,5 dl olaj ( 10 ek. )
- 20 dkg nádcukor
- 50 dkg 20% -os tejföl vagy görög joghurt ( lehet fele-fele arányban is )
- 2 tojás
- 1/2 fiola kingston vagy jamaicai rumaroma
- 15 dkg aprított étcsoki
a krémhez
- 1 csomag fehér csokis pudingpor
- 3,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 10 dkg fehér csoki
- 25 dkg mascarpone
továbbá
- tejszín
- cukrozott kakaó ( pl. Nesquick )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A krémhez 2,5 dl tejet felforralok a cukorral, majd besűrítem a maradék tejben, csomómentesen kikevert pudingporral. A fehér csokit beletördelem a forró pudingba és alaposan elkeverem, hogy felolvadjon. Ha a krém langyosra hűlt, kihabosítom a krémsajttal.
A süti hozzávalóit egy tálban csomómentesre kikeverem, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom. 180 fokon készre sütöm. Tűpróba ! Ha a süti megsült, rácson hagyom kihűlni.
A sütit elmorzsolom egy tálba, ízlés szerint cukrozott kakaót adok hozzá, majd annyi tejszín, hogy egy ne túl puha, de jól formázható masszát kapjak. A masszát két fólia között kinyújtom, megkenem a krémmel, majd feltekerem. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, majd szeletekre vágva kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...