Print Friendly and PDF

2019. szeptember 19., csütörtök

Barackos mézes krémes torta





Hozzávalók: 

a tésztához
- 66 dkg liszt
- 2 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg nádcukor
- 20 dkg méz
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 6 ek. olaj
- csipet só
a krémhez
- 8 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 3 ek. porcukor
továbbá, a díszítéshez
- 1 üveg ( házi ) sárgabaracklekvár
- 1 doboz konzerv őszibarack
- 20 dkg étcsokoládé
- szeletelt mandula
- mézes gabonakarika


Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
Kikeverem a nedves hozzávalókat ( méz, tojás, víz, olaj ) a cukorral, majd hozzáadom a szárazakat ( liszt, szódabikarbóna, fűszer ). Összegyúrom, majd lisztezett munkafelületen 4 db. 26 cm-es kört vágok ki a tésztából, amit egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe teszek, és 180 fokon aranybarnára sütöm. Rácson hagyom kihűlni.
A krémhez felforralok 6,5 dl tejet a cukorral, majd besűrítem a maradék tejben, csomómentesre kikevert pudingporral. Ha kész, egy tálba kanalazom, és fóliával befedve hagyom kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítom, majd hozzákeverem a pudingot.
A barackbefőttet lecsöpögtetem. A gyümölcsöt kb. 5 cm-es pogácsaszaggató formával kivágom, majd papírtörlővel szárazra törölgetem. A barackok tetejére vízgőzön megolvasztott kb. 5 dkg csokival méhecskét rajzolok, majd a mandulából szárnyacskákat tűzök beléjük.
A levágott barackdarabokat apróra vágom és egy tálba teszem.
Egy 26 cm-es tortaforma alját és oldalát is kibélelem sütőpapírral, majd belehelyezek egy mézes lapot. Megkenem a lekvárral, majd a krém 1/4-ével, megszórom az aprított barackkal és erre jöhet a következő mézes lap. Megint lekvár, krém és gyümölcsdarabok. Még egy réteget megcsinálok ugyanilyen módon, majd a tetejére jön az utolsó tortalap. Hagyom egy éjszakát bepuhulni, összeérni a tortát.
Másnap a maradék krémmel megkenem a torta oldalát is, majd az olvasztott csokival bevonom a tetejét. Díszítem a méhecskékkel, krémrózsával. Az oldalába mézes karikát nyomkodok.











Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...