Print Friendly and PDF

2020. december 22., kedd

Forró fehércsoki

 




Hozzávalók :

- 1 l tej ( 2,8 %-os)
- 2 dl tejszín ( állati )
- 1 csomag fehér csokis pudingpor
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 csomag vaníliás cukor ( bourbon )
- 15 dkg fehér csoki
- 1 tojássárga

Elkészítés : 

A tejből kimérek 1 dl-t, amiben csomómentesre kikeverem a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet a tejszínnel, a vaníliamagokkal, a rúddal és a cukorral felforralom, majd eltávolítom a vaníliarudat, és besűrítem a tojássárgájás pudingporral. Még forrón hozzáadom a csokit és alaposan elkeverem, amíg el nem olvad.
Poharakba töltve, pillecukorral kínálom. 




Megjegyzés : Másnapra maradt egy kevés, ami picit besűrűsödött, de kiváló volt egy piskótakocka nyakon löttyintéséhez :) 













Egészségünkre !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...