2019. október 9., szerda
Mandulás túrótorta, bogyós gyümölccsel
Hozzávalók :
a túrótortához
- 1/2 kg tehéntúró
- 7,5 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 lime lereszelt héja
- 1 csapott ek. liszt
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg bogyós gyümölcs ( nekem áfonya és ribizli )
az alaphoz
- amaretti keksz
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A túrótortához a gyümölcs kivételével minden hozzávalót robotgépben vagy botturmix-szal egynemű, sima masszává keverek. A masszát sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítom, amit előzőleg kirakosgattam a mandulás keksszel, majd megszórom a gyümölccsel és 180 fokon 35-45 percig készre sütöm. Tűpróba !
Porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Áfonya,
Amaretti,
Cukor,
Lime,
Liszt,
Pudingpor,
Ribizli,
Tojás,
Torta,
Túró,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csak alul van keksz?
VálaszTörlésElviekben a túrómassza alatt voltak a mandulás kekszek, de sütés közben elolvadtak és felkúsztak az oldalára is. De igen, amúgy.
VálaszTörlés