Print Friendly and PDF

2019. október 9., szerda

Mandulás túrótorta, bogyós gyümölccsel




Hozzávalók : 

a túrótortához
- 1/2 kg tehéntúró
- 7,5 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 lime lereszelt héja
- 1 csapott ek. liszt
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg bogyós gyümölcs ( nekem áfonya és ribizli )
az alaphoz
- amaretti keksz


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A túrótortához a gyümölcs kivételével minden hozzávalót robotgépben vagy botturmix-szal egynemű, sima masszává keverek. A masszát sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítom, amit előzőleg kirakosgattam a mandulás keksszel, majd megszórom a gyümölccsel és 180 fokon 35-45 percig készre sütöm. Tűpróba !
Porcukorral meghintve kínálom.











Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Elviekben a túrómassza alatt voltak a mandulás kekszek, de sütés közben elolvadtak és felkúsztak az oldalára is. De igen, amúgy.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...