Print Friendly and PDF

2014. szeptember 16., kedd

Burgonyakrémleves



Hozzávalók :

- 1 kg burgonya
- 2 db alma
- só, bors
- majoranna, petrezselyem
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
a " feltéthez "
- fél póréhagyma
- 6-8 szelet bacon
- 2 kápia vagy piros kaliforniai paprika

Elkészítés :

A burgonyát, almát, hagymákat megtisztítom, feldarabolom, és egy magas falú lábosba, vagy fazékba teszem. Sózom, borsozom, fűszerezem, majd felöntöm vízzel, hogy ellepje. Ha megfőtt a burgonya, kiveszem a babérlevelet, és leturmixolom a levest. Egy kis vízzel lehet hígítani, mivel a krumpli keményítőtartalma kellően sűríti a levest.
A póréhagymát a baconnal lepirítom. Kockára vágom a paprikát.
A levest a paprikakockával és a hagymás baconnal tálalom.



Megjegyzés :  Ez a leves nagyon egyszerű és gyors, de persze nagyon finom is. A feltét változatosságának csak a képzeletünk, és íz ízlésünk szabhat határt.
Ez egy régebben készült burgonyakrémleves virslivel és répa csatnival :










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...