Print Friendly and PDF

2014. november 4., kedd

Nyers lecsósaláta




Hozzávalók :

- 10-12 db paprika
- 5-6 szem paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint hegyes erős paprika
- 1/2 - 1 csokor petrezselyem
- só, bors

Elkészítés :

A hagymákat megtisztítom. A fokhagymát apróra, a hagymákat félfőre vágom.
A paprikát kicsumázom, a paradicsom magjait eltávolítom, majd csíkokra vágom mindkettőt. Az erős paprikából ízlés szerint aprítok.
A petrezselymet finomra vágom.
Egy tálba összekeverem a hozzávalókat, és tálalásig hűtőbe téve hagyom összeérni az ízeket.
Tálaláskor sózom, borsozom.


Megjegyzés : Ha marad a salátából, átpárolva, hagyományos lecsót készíthetünk belőle.
A petrezselymet akár le is szedegetjük a szárról, majd vágás nélkül, nagyobb darabokba adjuk a salátához, mint egy salátalevelet.






Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...