Print Friendly and PDF

2015. november 19., csütörtök

Mézes keksz




Hozzávalók : 

- 45-50 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. mézeskalácsfűszer
- 15 dkg méz
- 12 nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- csipet só
- 1 tojás

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba kikeverem a mézet a tojással, a cukrokkal, a mézes fűszerrel, a vajjal és a sóval. Egyszerre hozzáadom a szódabikarbónás liszt 3/4-ét, majd a maradékot fokozatosan, miközben tésztává gyúrom a masszát, ugyanis a méztől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd az alkalomnak megfelelő kiszúróformákkal kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon, 12-15 perc alatt készre sütöm.



Megjegyzés : 
Készülhet belőle túrókrémes mézes is...













Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...