Print Friendly and PDF

2016. március 5., szombat

Piskótatekercs




Hozzávalók : 

- 4 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 8 dkg liszt
- 1-2 ek. olaj
tölteléknek
- sárgabaracklekvár
a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval, és fokozatosan a cukrokkal kemény habbá verem, majd egyesével hozzáadom a sárgájákat. Tovább habosítom pár percig. Ezután beleszitálom a lisztet, hozzákeverem az olajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát. 180-185 fokon, kb. 10-15 perc alatt világosbarnára sütöm. Tűpróbát végzek !
Ha kész, még forrón feltekerem, majd ha kihűlt, megkenem a lekvárral.
Porcukorral meghintve kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...