Print Friendly and PDF

2016. március 22., kedd

Sajttorta




Hozzávalók : 

- 40 dkg zabpelyhes keksz
- 10 dkg olvasztott vagy puha vaj
- 50 dkg krémsajt ( mascarpone )
- 20 dkg tejföl ( 20 %-os )
- 3 tojás
- 16-18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg étkezési keményítő

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A kekszet sodrófával vagy óvatosan klopfolóval összetöröm, majd alaposan összekeverem a vajjal, hogy morzsalékos legyen. Egy tortaforma aljára egyenletesen elsimítom, és jól belenyomkodom a masszát.
A krémhez a hozzávalókat robotgéppel simára keverem és a kekszes alapra öntöm.
160-170 fokon, kb. 35-45 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát végzek ! Akkor jó, hogyha aranybarna a teteje és enyhén rezgős, puha.




Megjegyzés : A tortát gazdagíthatjuk elmaradhatatlanul áfonyával, vagy bármilyen más gyümölccsel, nutellával, stb.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...