Print Friendly and PDF

2016. szeptember 7., szerda

Húsgombócos pizza





Hozzávalók : 


a tésztához
- 50 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 dl langyos víz
- 3 ek. ( olíva ) olaj
- 1 ek. só
- 1 tk. oregánó
- 1 kk. fokhagymapor
a gombóchoz
- 60 dkg darált marhahús
- só, bors
- 1 fej finomra aprított hagyma
- 3 gerezd, apróra vágott fokhagyma v. 1 csapott ek. fokhagymapor
- 1/2-1/2 tk. szárított bazsalikom és oregánó
az alaphoz
- 1 pizzás melegszendvics, vagy pizzakrém vagy házi paradicsomos pizzaszósz
a tetejére
- 30-35 dkg reszelt sajt
- 12 dkg olívabogyó
- 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és sima tésztává dagasztom. Hagyom langyos helyen a duplájára kelni.
Előmelegítem a sütőt.
A húsgombóchoz minden hozzávalót összegyúrok. Hagyom állni 10-15 percet, hogy összeérjenek az ízek, majd diónyi gombócokat formázok a masszából. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatom a húst, majd 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt elősütöm. Ha elkészült, félrerakom kicsit hűlni.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetem. Megkenem a pizzaszósszal, kirakosgatom a gombócokkal, és rádobálom az olívabogyót. A tetejét megszórom az aprított zöld fűszerrel és a sajttal.
185 fokon pirosra sütöm.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...