Print Friendly and PDF

2016. szeptember 1., csütörtök

Diós csók





Hozzávalók : 

- 10 dkg tojásfehérje ( kb. 4 db tojás fehérjéje )
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
- felezett diószemek

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, majd beleszitálom a porcukros-kakaós-diós keverékét. Óvatos, de határozott mozdulatokkal egy spatula segítségével elvegyítem a száraz hozzávalókat a habban. Habzsákba töltöm, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomok, amik tetejére egy-egy felezett diót ültetek.
150-160 fokon, 10-15 perc alatt megsütöm.
Kívül ropogós, belül puha, krémes.





Megjegyzés : A kész sütit csoki ganache-sal összeragaszthatjuk, vagy csak olvasztott csokival áthúzhatjuk a csókok tetejét.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...