Print Friendly and PDF

2017. május 31., szerda

Krémes tökfőzelék





Hozzávalók : 

- 50 dkg mirelit gyalult tök
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- cukor, ízlés szerint
- ecet, ízlés szerint
- kb. 2 dl tejföl
- kb. 1-2 ek liszt
- kevés fűszerpaprika

Elkészítés : 

Egy lábosban, kevés olajon megpirítom a finomra vágott hagymákat, majd hozzáadom a fagyott, kisebb darabokra vágott tököt és a benne található kaprot. Sózom, borsozom, felöntöm egy kevés vízzel és puhára párolom.
A puha tökből 1-2 evőkanálnyit félreteszek, majd a többit botmixerrel pürésítem. Ízesítem ízlés szerint ecettel és cukorral, majd tejfölös habarással besűrítem, amibe egy kevés fűszerpaprikát is szórok.
Pörkölttel, fasírttal vagy főtt virslivel tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...