Print Friendly and PDF

2017. augusztus 7., hétfő

Cukkinifánk




Hozzávalók : 

- 2-3 közepes nagyságú cukkini
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 fej lila hagyma, apróra vágva
- 1 újhagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csapott ek. só
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 2-3 ek. aprított petrezselyem
- fekete bors
- olaj

Elkészítés : 

A cukkinit lereszelem, majd megsózom és hagyom állni 30-50 percet. Ezután alaposan kinyomkodom belőle a felesleges nedvességet.
Ez tálba kimérem a hozzávalókat, csomómentesre kikeverem, majd hozzáadom a cukkinit is.



Egy lábosba olajat hevítek, majd közepes hőn tartva,  két kiskanál segítségével beleszaggatom a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a gombócok, mert nem fognak átsülni !!
A kész fánkokat kiszedem, lecsöpögtetem, majd fokhagymás tejföllel kínálom.




Megjegyzés : A cukkinit helyettesíthetjük más zöldséggel is, pl. : zöldborsóval, kukoricával,
Aki szeretné kissé egészségesebben fogyasztani, az süsse kevés olajon egy serpenyőbe.










Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Jónak tűnik a recept, kb. hány deka a megadott cukkini mennyiség?

    Köszönettel, P.

    VálaszTörlés
  2. Ha jól emlékszem, a kinyomkodott mennyiség nekem kb. 15-18 dkg volt.
    Üdvözlettel : KonyhaMalacka

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...