Print Friendly and PDF

2018. február 26., hétfő

Mézes-barackos répaszelet




Hozzávalók :

a répasütihez
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 13 dkg nádcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 3 ek. méz
- 2 tojás
- 1 dl ( kb. 6-7 ek. ) olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 7 dkg darált dió
- csipet só
a tetejére
- 1 nagy konzerv őszibarackbefőtt
- őszibaracklé ( minél magasabb gyümölcstartalmú ! )
- nádcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba mérem a répát, a cukrot, a mézet, az olajat, és a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., dió és a só ).
Sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba!
A gyümölcsöt lecsöpögtetem a levétől, majd kipótolom a baracklével, hogy 8 dl legyen. 1,5-2 dl gyümölcslével kikeverem a pudingporokat, majd a maradék felforralt folyadékhoz adom és sűrűre főzöm. A sütit megkenem a puding kb. 1/4 részével, ráfektetem az egész őszibarackokat , majd bevonom az egészet a maradék krémmel.
Hagyom egy éjszakát vagy 2-4 órát alaposan hűlni, majd felszeletelem.






Megjegyzés : Így, hogy a befőtt cukros levét használtam, elég édes lett a krém, de ha valaki szeretné, utánacukrozhat, ízlés szerint.













Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon izgalmas recept, vittem is magammal! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy kedvedet leled benne, ízleni fog ha esetleg el is készíted :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...