Print Friendly and PDF

2018. június 6., szerda

Cseresznyés túrótorta - Lajos Mari receptje alapján





Hozzávalók : 

a tésztához
- 20 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 közepes tojás
- 10 dkg apróra vágott étcsoki
- 5 ek. tej
- 1 kk. sütőpor
- csipet só
a túróréteghez
- 50 dkg túró
- 1 kis doboz ( 175 g, 20 % -os ) tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 közepes tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
a tetejére
- ízlés szerint magozott meggy vagy cseresznye ( friss vagy befőtt )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tésztához a vajat habosra keverem a cukrokkal és a sóval. Egyenként beledolgozom a tojásokat, majd a sütőporos lisztet és a csokit. Sütőpapírral bélelt 26-28 cm-es tortaformába simítom a masszát.
A túróréteghez a vajat a cukrokkal habosra keverem. Egy másik tálba botturmixszal a túrót a tejföllel homogén masszává turmixolom, majd hozzáadom a többi alapanyagot és a habos vajat. A masszát a csokis tésztára kanalazom. A tetejét sűrűn megszórom a cseresznyével, majd 180 fokon 1-1,5 óra alatt készre sütöm. Tűpróba !!
Sütőformában hagyom hűlni.












Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...