Print Friendly and PDF

2018. november 27., kedd

Sütőtökkrémleves - ahogy én készítem



Hozzávalók : 

- 1 sütőtök
- tökmagolaj
- 2 fej hagyma
- 1 kk. szárított kakukkfű
- só, bors
- friss zsályalevél, ízlés szerint
- 125-150 g krémsajt
- tökmag

Elkészítés : 

A tököt negyedekre vágom, majd 200-220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm.
Egy lábosban 2-3 ek.-nyi olajon megdinsztelem a finomra aprított hagymát, megszórom a kakukkfűvel, sózom, borsozom, majd hozzáadom a héjájából kikanalazott tököt. Egy kevés vízzel felöntve 10 percig párolom.
A sütőtököt a tűzhelyről levéve, a krémsajtot illetve a finomra aprított zsályát hozzáadva leturmixolom. Ha szükséges, a megfelelő állag eléréséhez még egy kevés vízzel hígítom. Visszateszem a gázra, majd addig főzöm, amíg rottyan egyet.
Száraz serpenyőben pirított tökmaggal tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...