Print Friendly and PDF

2018. december 21., péntek

Aszalt szilvás - gesztenyés bejgli



Hozzávalók : 
mérettől függően 2-4 rúdhoz

a tésztához
- 56-58 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 tojássárga
- egy csipet só
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
a töltelékhez
- 25 dkg mirelit, felengedett gesztenyemassza
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 1-1,5 dl tejszín
- rum
- 10-15 dkg magozott, felkockázott aszalt szilva
a kenéshez
- 1 tojás


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával rugalmas tésztává gyúrom. Cipóvá formálom és 10-15 percet pihentetem.
Addig a gesztenyéhez rakom a cukrot és 2 ek rumot, majd annyi tejszínt adok hozzá, hogy kenhető állagú, de ne folyós masszát kapjak.
A tésztát két részre vágom, majd lisztezett munkafelületen egyesével kinyújtom. Fele-fele arányban rákenem a tésztalapokra a tölteléket, majd az aszalt szilvával megszórom. Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a bejgliket. Egy tojást szétválasztok. A fehérjével lekenem a rudakat, majd hagyom száradni 15-25 percet. Ezután lekenem a tetejüket a sárgájával. 5 perc pihenés után, 180 fokon aranybarnára sütöm a sütit.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...