Print Friendly and PDF

2025. október 20., hétfő

Tárkonyos raguleves - ahogy én készítem

 



Hozzávalók :

- 50 dkg csirkemell
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 1 babérlevél
- ( szárított ) tárkony és petrezselyem, ízlés szerint
- 2-3 szál sárgarépa, mérettől függően
- 2 szál fehérrépa
- 1 szál angolzeller
- 2 szem burgonya
- 1-2 marék zöldbab vagy zöldborsó
- 6-8 szem gomba
a habaráshoz
- liszt és tejföl
az ízesítéshez
- 1 ek. citromlé vagy ecet

Elkészítés : 

A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, ahogy a csirkét is. 
Egy lábosban kevés zsiradékon megdinsztelem a finomra vágott hagymákat, majd mehet mellé a felkockázott csirkehúst. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom. Hozzáadom a felkarikázott répákat és a zellert és ezzel is pár percig pirítom. Ezután sózom, borsozom, jöhetnek a fűszerek és a többi zöldség. Felöntöm alaplével/vízzel és addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tejfölös habarással besűrítem, majd hagyom még 5 percig rotyogni. Ecettel ízesítem.
Forrón tálalom.













Jó étvágyat ! 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Szeretem ezt a fajta levest és hasonlóan készítem, bár néha még egy kis tésztát is szoktam belefőzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretem én is, pláne ilyen hűvös időszakban. Ha kevesebb zöldséget teszek bele, én is szoktam tésztát adni hozzá.

      Törlés
  2. Én is hasonlóan készítem, és nokedlit teszek bele, de így is finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nokedlivel is nagyon finom, én is szoktam úgy készíteni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...