Print Friendly and PDF

2014. március 12., szerda

Albert keksz-szendvics




Hozzávalók : 

- 1 csomag Albert keksz
- 1 csomag főzhető vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 7-8 dkg cukor
- eperlekvár

Elkészítés : 

3 dl tejet a cukorral felforralom, majd az 1 dl tejben elkevert pudingport hozzáadva sűrű pudingot főzök.
Egy tálcára alufóliát terítek és kiöntöm rá a kekszet ( így könnyebb dolgozni vele )
Meleg pudingot kenek egy kekszre, majd rárakok egy következőt. Azt is megkenem pudinggal és arra is teszek egy kekszet... és így tovább.
Mivel a puding lágysága miatt nem lehet toronyba " építkezni " a kekszekkel, - mert több keksz egymásra pakolása után eldőlne, szétcsúszna - így " eldöntöttem a keksztornyot " és egymás elé ragasztottam a kekszeket. Érdemes arra is figyelni és úgy helyezni a már összeragasztott kekszeket az alufólián, hogy a végén fel lehessen tekerni, becsomagolva vele a kekszet, hogy megtartsa a formáját dermedésig.
A hűtőben való dermedés után a fóliát levesszük róla, majd ferdén elkezdjük szeletelni.
Két szeletet lekvárral (  házi eperlekvárt használtam ) összetapasztunk.






Megjegyzés : Látványos sütemény készíthető húsvétra a szeletelésnek köszönhető tojásforma végett. Többféle színű ( eper, puncs, csokoládé, tejszín, banán, mogyoró stb. ) pudingot készíthetünk, és ezeket váltogatva ragasztjuk össze a kekszeket. Így lesz színes, " festett " tojásunk.
A széleket olvasztott fehér,- tej,- vagy étcsokoládéba márthatjuk.
















Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...