Hozzávalók :
- 10-12 db főtt tojás
- 1 kis doboz tejföl ( 20%-os )
- 2-4 ek. mustár
- 1-2 ek. majonéz
- 1 újhagyma hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1-2 db csemegeuborka apróra vágva
- só, bors
- 1 ek. szárított bazsalikom
- fél csokor friss petrezselyem finomra vágva
Elkészítés :
Apró lyukú reszelőn lereszelem a tojásokat egy tálba. Sózom, borsozom, ráreszelem a fokhagymát, majd ízlés szerint hozzáadom a mustárt és a majonézt, ill. annyi tejfölt, hogy krémes masszát kapjak ( ezért ajánlatos 20%-os tejfölt használni, mert nem lesz folyós tőle a krém )
Kóstoljuk meg, és korrigáljunk, ha kell.
Ezután keverjük be a hagymát, az uborkát, és fűszerezzük.
Hagyjuk állni egy órát, hogy összeérjenek az ízek, és le tudjon kissé hűlni.
Megjegyzés : Gyorsabban is elkészül, ha mindent a robotgépbe teszünk ( értelemszerűen nem kell előaprítani a hozzávalókat ) .
Gazdagítható baconszalonnával, olívabogyóval .... stb.
Húsvétkor sonkával, sajttal és friss kaláccsal, rozskenyérrel verhetetlen.
Jó étvágyat !