Print Friendly and PDF

2014. március 12., szerda

Csokis vajas keksz


Hozzávalók : 

- 25 dkg margarin
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé darabolva vagy pasztillaként

Elkészítés : 

A margarint a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a csokoládét. Habzsákba töltve ( vagy két kiskanál segítségével ),  sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk nem túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek.




Megjegyzés : A kekszet bele is márthatjuk csokiba, vagy csak áthúzhatjuk vele a tetejét ( lásd a képen ).
A kész sütemény eperlekvárba, majd utána kókuszreszelékbe mártva még ínycsiklandozóbb.
Variálhatunk az összetevőkkel is, ha a vaj egy részét pl. mogyoróvajjal helyettesítjük.










Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...