Hozzávalók :
tésztához
- 50 dkg tehéntúró
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 55 dkg liszt
- 1 citrom lereszelt héja
hempergetéshez
- nádcukor
- durvára vágott dió / mandula / mogyoró
Elkészítés :
Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és egy órát pihentetjük.
Az ízlés szerinti csonthéjasokat durvára daráljuk, vágjuk és a cukorral összekeverjük.
Pihentetés után a tésztát 4 részre osztjuk. A munkafelületet megszórjuk a cukros csonthéjasokkal ( liszt egyáltalán nem kell ) és a tésztát kör alakúra kinyújtjuk rajta. Nyújtás közben a cukros keverék beleragad a tésztába, így meggátolja a deszkára ragadást. A kinyújtott tésztát cikkekre vágjuk, majd a szélesebb végénél fogva feltekerjük, és a végeit szarvacska / kifli formájúra behajlítjuk. Hasonlóan járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a kifliket.
A kész, meleg süteményt porcukorral is meghinthetjük.
Megjegyzés : A kifliket meg is tölthetjük feltekerés előtt csokoládéval, túrós töltelékkel stb... A végeit étcsokoládéba, majd kókuszreszelékbe márthatjuk, és kitűnő uzsonna.
Jó étvágyat !